Corvinus HÖK

Diákszervezetek

Az egyetemi évek akkor a legértékesebbek, ha évek múltán azt mondhatod majd, Te megtaláltad azt a területet az életben, amiben mindig lelkes tudsz lenni. Ebben lehetnek a diákszervezetek nagy segítségedre. 

Elsősként, a megszokott osztályközösségből kilépve könnyen elveszettnek érezheti magát az ember. Most itt van számodra a lehetőség, hogy egy olyan társaság tagja lehess, ahol azonos érdeklődésű emberek vesznek körül. Kipróbálhatod magad olyan feladatokban, amikkel az órák keretében soha nem fogsz találkozni, és amelyekből hasznos tapasztalatokat szerezhetsz a későbbiekhez. Ráadásul életre szóló barátságokat köthetsz. Ezért hatalmas élmény diákszervezeti tagnak lenni!

Egy diákszervezet nagyon sokféle lehet, a fókusz lehet a kőkemény szakmai munkán, de akár csak a hasonló gondolkodású baráti kör kialakításán is. Számtalan témával foglalkoznak, így biztosan te is meg fogod találni a neked legmegfelelőbbet. A szervezetekben általában rendszeres időközönként taggyűlést tartanak, ahol a tagok megbeszélik az aktuális ügyeket, terveket. Ezenkívül gyakoriak a kötetlenebb összerázók is.

A Corvinus egyedülálló az országban a diákszervezeti élet tekintetében, messze itt találod a legtöbb szervezetet, a legnagyobb hallgatói aktivitást. Jelenleg a Corvinus 41 akkreditált diákszervezettel büszkélkedhet. A diákszervezeti tagságod nemcsak a munkaerőpiacon juttathat előnyhöz, de több külföldi utazásra is lehetőséged nyílik, az ösztöndíjaknál is előnyt jelent, és akár az is megtörténhet, hogy a szervezet kiterjedt kapcsolatrendszerének köszönhetően jutsz álmaid állásához.

A következőkben nem csupán diákszervezetekről olvashatsz, hanem megismerheted azokat az embereket, akikkel együtt szervezed majd a legújabb szakmai rendezvénysorozatot, együtt buliztok majd a Közgáz Aulabulikon, és akivel együtt írjátok majd alá a cégetek alapító okiratát. Éppen ezért merj élményeket gyűjteni, szakmailag és emberileg egyaránt! Biztosan rengetegen mondták már neked, „az egyetemi évek a legszebbek…”

Ne hidd el nekik, tapasztald meg Te magad!