Corvinus HÖK

Több mint érdekképviselet. Tudj meg mindent a szervezetről!

Bemutatkozás

Hallgatói Önkormányzatként számos közéleti és tanulmányi kérdéskörrel foglalkozunk. Rendezvényeket szervezünk, felpezsdítjük a diákszervezeti és szakkollégiumi életet, integráljuk a nemzetközi hallgatókat, de legfőképpen képviseljük a hallgatói érdekeket. 

Ezen tevékenységeket 10 területünk segítségével végezzük. Minden területnek más a fő profilja, közöttük mindenki megtalálhatja saját érdeklődési körét. 

Több mint 100 tagunkkal az Egyetem egyik legnagyobb hallgatói szervezetének számítunk, így csatlakozó tagjaink egy páratlan közösséget és egy teljesen új baráti társaságot ismerhetnek meg. Ha szeretnél ízelítőt kapni szervezeti életünkből, látogass el rendezvényeinkre és pillants be a diákszervezeti folyosón található irodáinkba!

Elnökség

A HÖK elnöksége a szervezet legfelsőbb döntéshozó rétege. Az Elnökből és két alelnökből áll, akik 5-5 területért felelnek. Egyikük az érdekképviseleti területeket fogja össze, míg másikuk a menedzsment fókuszú területekkel dolgozik. Az elnökség szabja meg a szervezet főbb irányvonalát, egyeztet a Corvinus vezetőivel és részt vesz a legfőbb egyetemi üléseken.

A transzparencia alapvető fókuszpontja a szervezetnek. Ezért költségvetési tervezetünket megtekintheted oldalunkon. Amennyiben kérdés merülne fel, keress minket bátran Messengeren, email-en keresztül vagy személyesen az E.17-es irodában.

Küldöttgyűlés

A tanévben hivatalba lépő új Elnökség – az Egyetem szoros közreműködésével és támogatásával – megújította az Alapszabályt, melyet 2022. február 8-án fogadott el a Szenátus és ezzel jogerőre is emelkedett. 

A változásoknak köszönhetően minden eddiginél bővebb jogkörrel rendelkezik a Hallgatói Önkormányzat munkáját felügyelő és annak legfőbb szabályalkotó szerve, a Küldöttgyűlés, ugyanis a hallgatói küldöttek választják immár az elnök mellett a két alelnököt is. A Küldöttgyűlésnek lehetősége van továbbá meghallgatásra hívni a Hallgatói Önkormányzat vezetőségi tagjait, akiknek számot kell adniuk a tevékenységükről. Ezenkívül a Küldöttgyűlés állásfoglaló határozatot is tehet az Egyetemet érintő kérdésekben.

Területeink

Bizottságaink

A közéleti ösztöndíjat akkor kaphatjátok meg ha valamilyen kiemelkedő teljesítménnyel képviselitek az egyetemet, ebbe tartozik a höközés, sport és tanulmányi versenyeken való részvétel, vagy bármilyen egyetemi eseményen való segédkezés. És a KBB ezeknek az ösztöndíjaknak az elbírálásával foglalkozik.

A DBB egy egyetemi bizottság, aki hónapról hónapra bírálja diákszervezeti ösztöndíjat és felügyeli a szabályos működését.

Havonta átlagosan 250-300 kérvényt bírál el 10 M forint nagyságrendben.

A folyamat több részből áll, és a pontozásnál csak a legritkább esetekben szokta megváltoztatni a hallgatói szervezetek vezetőinek az ajánlását.

A diákszervezeti ösztöndíjra az ,,A” kategóriás szervezetek jogosultak.

A bizottságnak 4 tagja van, 3 HÖK-ös és egy 1 egyetemi delegált, de ez a bizottság teljesen független a HÖK-től jogi értelemben és mindenki aki a bizottságban feladatot lát el teljes felelősséggel tartozik a munkája iránt.