Corvinus HÖK

nemzetkozi_terulet

Nemzetközi terület

Takács Fruzsina

A Nemzetközi Terület felelős a külföldi hallgatók integrálásáért, segítéséért, valamint a kiutazó magyar hallgatók támogatásáért is.

Szervezetünk legfiatalabb területe, ezzel pedig az egyik legizgalmasabb tevékenységek fűződnek a nevükhöz. Alapvetően két munkacsoportra osztható munkájuk:

Az International Student Clubért felelős munkacsoport foglalkozik az itt tanuló külföldi hallgatók integrálásával. Ez rendezvényeket, eseményeket, kultúr esteket is takar, ahol a tanulók megismerhetik egymást, egymás kultúráját, valamint a hazai szokásokat, látnivalókat, embereket. Ezzel az a célja a területnek, hogy egy összetartó közösséget kovácsoljon a külföldi hallgatóinknak, valamint hogy teljesen integrálódni tudjanak a Corvinus hallgatói közösségébe.

A Nemzetköziesedésért felelős munkacsoport fő feladata az operatív, tanulmányi vagy éppen közéleti folyamatok minél gördülékenyebbé tétele a nemzetközi hallgatóinknak. Céljuk, hogy minden olyan tananyag, információ és tartalom eljusson több nyelven is a hallgatókhoz, ami a jövőben könnyebbé teheti az egyetemi éveiket. Ezen felül ez a munkacsoport foglalkozik az Erasmus+ program résztvevőinek támogatásával is, legyen az itthon tanuló külföldi diák, vagy kiutazó magyar.