Corvinus HÖK

Kollégiumok

Kollégiumi életút?

A Corvinus három kollégiuma megközelítőleg 1100 fő részére tud férőhelyet biztosítani, 2, 3, esetenként 4 és 5 ágyas szobákban. A kollégiumi férőhelyek feltöltése felvételi eljárás keretében történik, bővebben a Kollégiumi felvételi eljárás rendjének részleteiről az aktuális pályázati kiíráson keresztül, valamint a II.III.2. Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat vonatkozó melléklete alapján nyújtunk tájékoztatást.

Tarkaréti Kollégium

A 400 fős kollégium Budapest X. kerületének zöldövezetében található, 15 percre a kettes  metró végállomásától (Örs Vezér tér). Ebben a kollégiumban kezdik meg kollégiumi életútjukat az Egyetem elsőéves hallgatói. A kollégisták öt szinten, háromágyas szobákban kapnak elhelyezést, melyekhez előszoba, hideg-melegvizes mosdó, gardróbszekrény és hűtő is tartozik.

Kinizsi Kollégium

A 400 fős Kinizsi Kollégium az Egyetem C épületének szomszédságában helyezkedik el. Nagyrészt kétágyas szobákban biztosít elhelyezést a két darab hétemeletes kollégiumi szárnyában. A szórakozási lehetőségről, a kollégium alagsorában működő Africafe club, büfé és szórakozóhely gondoskodik.

Földes Ferenc Kollégium

A közel 300 fős Földes Ferenc Kollégium az Egyetem főépületétől 10 perces sétatávolságra található a Ráday utcában, amely miatt a hallgatók gyakran “Ráday Kollégiumként” hivatkoznak rá. A hatemeletes épületben 2, 3 illetve 4 ágyas szobák találhatóak. A szobákat zömében úgy alakították ki, hogy két szobának van egy közös vizes blokkja (mosdó, zuhanyzó, WC).