Corvinus HÖK

HSZB terület

Réz Gabriella

A Hallgatói Szociális Bizottság a szervezet azon területe, melynek a feladata a hallgatói ösztöndíjak szabályrendszerének kialakítása, valamint a pályázatok kiírása és elbírálása.

A HSZB  alapját 2 munkacsoport képezi, melyekből az egyik az ösztöndíjakkal foglalkozik, a másik pedig támogató funkciót lát el. Ezek az ösztöndíjakért felelős, valamint a működésért felelős munkacsoport. 

Az ösztöndíjakért felelős munkacsoport foglalkozik például a szociális ösztöndíj leadásának és elbírálásának problémamentes menetéről. A hallgatói vélemények alapján minden félévben kiértékelik a rendszeres szociális ösztöndíjat és fejlesztik a folyamatot. Ezen felül még öt ösztöndíj folyamatának lebonyolításáért felelősek a kezdeti előkészületektől egészen a határozat bekerüléséig. Mellette olyan eseti projekteket látnak el, mint a hallgatói guideok összeállítása vagy az ösztöndíjfolyamatok kiértékelése a hallgatói vélemények alapján. 

A működésért felelős munkacsoport tagjai felelősek a toborzásért, mely az utánpótlás mellett az ösztöndíjakhoz szükséges emberek összegyűjtését is. Emellett a munkacsoportban egyéb projektek is zajlanak, többek között a teljesítményértékelés vagy a szervezeten belüli workshopok megszervezése. Továbbá ez a munkacsoport felel a hallgatókkal történő kommunikációért, e-mailben és Facebook üzenetekben, valamint ők kezelik a HSZB Facebook oldalát és honlapját.