Corvinus HÖK

Diákszervezetekről

Diákszervezetek a Corvinuson

A Corvinus Magyarországon egyedülálló hallgatói közösségekkel rendelkezik, hiszen több mint 50 diákszervezet és szakkollégium működik az egyetemen, ami nagyban hozzájárul a Corvinus brand értékének növeléséhez. Ezek a szervezetek nagyon sokszínűek, a legkülönfélébb témákkal foglalkoznak, legyen szó diplomáciáról, gazdaságinformatikáról, üzletről, vallásról, néptáncról vagy valamilyen művészetről. Ha szeretnétek egy összetartó közösséghez tartozni és valami érdeklődéseteknek megfelelő tevékenységgel tölteni az időtöket, akkor a Corvinuson található szervezetek között biztosan megtaláljátok a hozzátok illőt. Ha pedig mégsem találtok ilyet, akkor lehetőségetek van új szervezetek alapítására is, hiszen egy jó ötlettel a határ a csillagos ég.

Tevékenységek

A diákszervezetek és szakkollégiumok különböző rendezvényeket, kurzusokat és táborokat szerveznek, melyek egy része minden hallgató számára nyitott. A Corvinuson heti rendszerességgel számos rendezvény közül válogathattok, és ezek zömét a diákszervezetek szervezik. Nincs olyan téma, ami ne kerülne elő, az előadók pedig változatosak és színvonalasak, hiszen kevesen mondanak nemet, ha Corvinusos hallgatóktól kapnak meghívást. A minőség mindig garantált, legyen szó expokról, bálokról, középiskolásoknak szóló programokról, sporteseményekről vagy éppen többszáz fős előadókat megtöltő kerekasztal-beszélgetésekről. Ezenfelül számos programot kizárólag az adott szervezetek tagjainak tartanak, csak számukra elérhető a részvétel. Ilyenek lehetnek például a csapatépítő programok, belső kurzusok, tréningek, önfejlesztő rendezvények. Többek között ezért is érdemes csatlakozni ezekhez a közösségekhez, mert olyan lehetőségeket kínálnak, amiket nem érdemes kihagyni.

Miért érdemes jelentkezni?

Ha csatlakoztok az egyetemen található szervezetek valamelyikéhez, olyan gyakorlati tudásra tehettek szert, ami kiegészíti az egyetemi kurzusokon tanult elméletet és később ezt a munkaerőpiacon vagy egy vállalkozás elindítása során maximálisan kamatoztatni tudtok majd. Nem mellesleg a diákszervezetekben már 18-23 évesen olyan középvezetői/felsővezetői pozíciókban szerezhettek tapsztalatot, amire az egyetem elvégzése után egy cégnél csak 5-10 év munkaviszony után lenne lehetőség. A rengeteg szakmai tudás és fejlődés mellett életre szóló barátságokat is köthettek. A diákszervezeti tagok jóval nagyobb kapcsolati hálóval és közösségi háttérrel rendelkeznek, mint más hallgatótársaik.


Milyen támogatásban részesülnek és milyen
lehetőségeik vannak a diákszervezeteknek?

A Hallgatói Önkormányzat egyik fő célkitűzése, hogy támogassa a diákszervezeteket. Minden félévben a HÖK akkreditálja, és sorolja különböző kategóriákba a ezeket a közösségeket. Emellett létrehoztuk a Diákszervezeti Ösztöndíjat is, amellyel a diákszervezeti vezetők munkáját igyekszünk honorálni. Az E épület “Diákszevezeti folyosóján” számos diákszervezet rendelkezik irodával, ahonnan mindig nevetés, időnként zene és vidám beszélgetés hallatszik ki és ahol nem lehet végigmenni anélkül, hogy ne botlana bele pár kedves ismerősbe az ember.

Összességében tehát elmondható, hogy egyik más magyar egyetemen sem adott ez a fajta szerteágazó, ezerarcú diákszervezetei közeg és óriási előnybe kerül társaival szemben az, aki diákszervezetezik egyetemi évei alatt. A diákszervezetek egyszerre szakmai és közösségi élményt nyújtanak, mellyel egyrészt felejthetetlenné teszik az egyetemi éveket, másrészt sokaknak egész életüket meghatározó emberi kapcsolatokat és tapasztalatokat nyújtanak.

DSZerda

A Diákszervezeti Hírlevelet ettől a félévtől egy hetente megjelenő lapra váltjuk, melyben a Budapesti Corvinus Egyetem diákszervezeteiről és szakkollégiumairól tudhattok meg többet.

A diákszervezeti bemutatkozók során minden szervezetnek lehetősége lesz részletesebben bemutatni azt, hogy milyen területeken fejlődhetnek a tagjai, milyen képzési rendszert és lehetőségeket biztosítanak számukra az egyetemi évek alatt.

Minden számban olvashattok majd egy interjút az adott hallgatói szervezethez valamilyen módon köthető személlyel, valamint szeretnénk nektek alkalmanként egy-egy HÖK-ös projektet is bemutatni.

A DSZerda nevéből fakadóan minden hét közepén pezsdíti majd fel a mindennapjaitokat! Ha felkeltette az érdeklődéseteket a kezdeményezés, iratkozzatok fel!

Ha szívesen böngésznéd a terület által összeírt tartalmakat, akkor iratkozz fel a hírlevélre az alábbi linken keresztül: