Corvinus HÖK

Gazdaság terület

Horváth Nóra

A Gazdasági Terület nevéből adódóan a Hallgatói Önkormányzat gazdasági folyamataiért, a szervezet éves költségvetésének gördülékeny lebonyolításáért, valamint a pénzügyi átláthatóság biztosításáért felel.

A terület két alterületből áll, az egyik a Sales Alterület, a másik a Pénzügyekért Felelős Alterület.

A Sales alterület látja el a szervezet sales feladatait, mely első sorban a termék- és szolgáltatás-szponzorációban merül ki. Feladatuk az új partnerkapcsolatok létrehozása és fenntartása, mellyel nemcsak a HÖK, hanem a Corvinus hallgatói számára is kedvezményeket tudnak biztosítani különböző szolgáltatásokban.

A Pénzügyekért felelős alterület felel a költségvetés megfelelő elosztásáért. Feladataik a kiadások nyilvántartása, a beszerzések standardizálása. A gazdasági folyamatokról és szabályokról szerzett naprakész tudásukkal támogatják a BCE HÖK működését. 

Ezenkívül fontos megemlíteni még a dologi pályázatot, mellyel a corvinuson működő diákszervezetek működését segítik különböző beszerzésekkel (pl. repitermékek). 

Lényegében nélkülük megállna az életünk, így elengedhetetlen, hogy a Gazdasági Terület mindig naprakész legyen a pénzügyekkel!