Corvinus HÖK

Diákszervezeti terület

Kovács Kristóf

A Corvinus egyik legnagyobb előnye, hogy számos, színvonalas diákszervezethez, szakkollégiumhoz csatlakozhatnak a hallgatók. Ezekben a szervezetekben a tanórai anyagokon felül is értékes képzéseket kapnak a tagok, illetve a diákszervezeteknek a közösségformáló ereje is kiemelkedő. A HÖK Diákszervezeti területének feladata, hogy segítse ezen szervezetek hatékony működését, minden támogatást megadjon nekik ahhoz, hogy folytassák a Corvinus hallgatóinak képzését. A sokféle feladat miatt a terület két alterületre tagolódik. 

Akkreditációs alterület 

Az Akkreditációs alterületnek kiemelt szerepe van a diákszervezetek minősítésében, valamint pénzügyi támogatásában. Ehhez az alterülethez tartozik a diákszervezetek kategóriákba sorolása (az akkreditáció), amitől függ a szintén ide tartozó Diákszervezeti Ösztöndíj, illetve fontos projektek az iroda- és dologi pályázatok is. A Diákszervezeti terület adminisztratív feladatait is itt végzik, mint a taglisták frissítése, valamint az Erasmus pályázatokhoz tartozó igazolások dokumentációja.

Fejlesztési alterület

A Fejlesztési alterületnek a diákszervezetek összetartásában, valamint a rendezvények megszervezésében van nagy szerepe. A Diákszervezeti Vezetőképző, Diákszervezeti Expo, valamint a Diákszervezeti Hírlevél, Diákszervezeti Tájoló elkészítése is az alterülethez tartozik. Emellett egyéb projektek, mint az egyetemi honlap diákszervezeti oldalainak kezelése vagy a Corvinus Összdiákszervezeti Közösség facebook csoport vezetése is kiemelt feladatai a Fejlesztési alterületnek.