Corvinus HÖK

Interjú Molnár Dániel

Elnök, JÉG - Jövőt Építők Generációja

Mesélj magadról, milyen szakra jársz? Mivel töltöd szívesen a szabadidődet?

2019-ben kezdtem az egyetemet pénzügy-számvitel szakon, végzős hallgató vagyok. Emellett elmélyültem az esetoldásában, több csapatversenyt megnyertünk. Tagja voltam a Speciális Pénzügyi-Matematikai diákszervezetnek is, amely keretei között emelt szinten tanultam a matematikához és pénzügyekhez köthető tárgyakat.

Szabadidőmben szeretek a barátaimmal találkozni, és olyan helyekre járni, ahol még nem voltam. Továbbá már 15 éve teniszezem, amely a szabadidőm jelentős részét jelenti. Jelenleg itthon első osztályban, Ausztriában pedig Bundesliga tartományi első osztályban játszom.

Mi motivált abban, hogy csatlakozz a szervezethez?

Már gyerekkoromban tudtam, hogy szeretnék valamiben kitűnni, nem szeretnék átlagos emberként élni. Az egyetem első évében még nem tudtam, hogy pontosan mivel is szeretnék foglalkozni a jövőben. Azért csatlakoztam a JÉG-hez, mert láttam, hogy itt rengeteg lehetőség van, és abban tudok fejlődni, amire a későbbiekben szükségem lesz.

Hol találkozhatnak a hallgatók Veletek?

Valamennyi közösségi média felületen megtalálnak minket a hallgatók JÉG Corvinus néven. Facebook-on, Instagram-on, LinkedIn-en, YouTube-on, és a weboldalunkon is aktívak vagyunk, folyamatosan posztolunk friss híreket és információkat. Érdekesség, hogy remélhetőleg hamarosan TikTok-on is megtalálhatóak leszünk.

Ezenfelül offline is találkozhatnak velünk a hallgatók gólyatáborban, egyetemi kitelepüléseken, konferenciákon és szakmai fesztiválokon egyaránt. Javaslom mindenkinek, hogy kövessék oldalainkat a részletes információkért.

Miért érdemes hozzátok jelentkezni?

Amikor csatlakoztam, nem is gondoltam volna, hogy ennyi lehetőséget fogok kapni a szervezettől. Úgy gondolom, hogy minden tagunk egytől egyig tehetséges, és mi teret adunk arra, hogy mindenki az általa választott területen tudjon fejlődni. Mindannyian tudjuk, hogy ahol a lehetőség és a felkészültség, tehetség találkozik, ott rejtőzik az igazi siker.

Kinek ajánlanád a jelentkezést, milyen hallgatókat vártok?

Azoknak ajánlom a jelentkezést, akik olyan területen szeretnének fejlődni, amelyet nem tanulnak meg az egyetemen, és szeretnék fejleszteni különböző készségeiket. Abból fakadóan, hogy nem specializálódtunk egyetlen területre sem, tagságunk nagyon sokszínű. Olyan emberekkel lehet megismerkedni, és közösen dolgozni egy projekten, amire nem lenne lehetőség a szervezet adta keretek nélkül. Nincs semmilyen megkötés, hogy hányadévesnek kell lenni, szervezetünkben gólyáktól egészen PhD hallgatóig megtalálhatóak diákok. Természetesen minél hamarabb csatlakozik valaki, annál többet tud profitálni.

Hogyan épül fel a szervezetetek, illetve a vezetőségetek?

A szervezetben két felsővezető van, az elnök és az alelnök. Az elnök feladatköre elsősorban a szervezet stratégiai szintű irányításának megszervezése, és a fennmaradásának biztosítása, míg az alelnök egyes projektek operatív megvalósulásáért felel. Utána található a középvezetői réteg, akik egy-egy kisebb csapatot fognak össze. Ide tartozik a közösségi, a marketing, az eseményszervező és a nemzetközi csapat is.

Milyen vezetői pozíciót töltesz be és mióta? Pár szóban mesélj a feladataidról!

Úgy gondolom, hogy egyedülálló a helyzetem a Corvinus-os diákszervezetek történelmében, mert 5. féléve vagyok a szervezet elnöke, amely egyrészt a vírushelyzetnek, másrészt pedig a tagságnak is köszönhető, akik több mint 2 éve mindig bizalmat szavaznak nekem. Az első évben még számos operatív feladattal foglalkoztam, mára az elnöki pozícióm legtöbb részét a támogatókkal való kapcsolattartás, új együttműködések kialakítása, az egyesülettel való közös programok megszervezése és különböző eseményeken való megjelenés teszi ki. Mindezek mellett természetesen belelátok minden projekt működésébe.

Melyik projektedre vagy eddig a legbüszkébb?

2020-ban 8. alkalommal szerveztük meg a Középiskolás Versenyünket, amely önmagában egy 6-8 hónapos projekt. Azonban a korábbi évek szervezői mind befejezték az egyetemet, így egy teljesen új csapattal kellett nekivágni a versenynek, ráadásul a járványhelyzet kellős közepén. Ennek ellenére több, mint 300-an jelentkeztek a versenyre, és a díjátadót is személyesen tartottuk meg az egyetemen. Úgy gondolom, hogy a vezetői karrieremben, és a szervezet életében is egy fontos mérföldkő volt, hogy ilyen körülmények között is képesek vagyunk eredményesen működni.

Milyen szakmai fejlődést biztosítotok a hozzátok jelentkezőknek?

A szakmai fejlődést az InnerTalent program és a kurzus biztosítják, melynek menetét a tagok preferenciájához igazítjuk. Olyan lehetőségeket nyújtunk tagjaink számára, amelyek őket is érdeklik, ezért a kurzusrendszeren számos szabadon választható kurzus megválasztható. Az InnerTalent program első 5 kihívása mindenki számára azonos, míg a második felében mindenki a saját szakterületéhez kapcsolódóan állítja össze a kihívások tartalmát, amelyhez szakmai támogatást adunk külsős vagy belsős szakértő jelenlétével.

Meséld el az egyik kedvenc JÉG-es emlékedet!

  1. szeptemberében az egyesület támogatásával lehetőségünk volt elutazni Vietnámba, amely életem egyik legjobb utazása volt. Rengeteg új embert ismerhettem meg a világ összes tájáról, és egy olyan kultúrát láthattam, amelyet nem gondoltam volna. Ez az egyik legnagyobb ajándék volt a JÉG-től számomra, és még 4 másik tagunk számára. Több, mint egy hetet töltöttünk Hanoi-ban és Halong Bay-ben, majd egy napot még Dubajban is voltunk. Úgy gondolom, hogy végzős hallgatóként ez méltó koronája a JÉG Corvinus-ban eltöltött időnek.

Milyen előadásokat szoktatok szervezni? Melyiket tartottad eddig a leghasznosabbnak?

Számos nyílt előadást szoktunk tartani, amelyet a járványhelyzet kicsit leállított, de még ebben a tanévben fognak visszatérni az előadásaink, megújult köntösben JÉG Talk néven, amelyre mindenkit várunk szeretettel. Eddigi legérdekesebb előadásunk Balogh Imrével volt, aki a szlovén bankszektor egyik vezérszemélyisége. Elmesélte, hogyan került ide, és nagyon sok gyakorlati tanácsot adott nekünk, mint leendő közgazdászoknak.

Milyen előadások/programok vannak tervben erre a tanévre?

A félév vége közeledve még fogunk tartani egy nyílt előadást, méghozzá a JÉG Talk első részét, várhatóan december elején.

Továbbá még 2022-ben egy másik szervezettel karöltve egy CSR programot fogunk elindítani, amelyben beteg gyerekeknek szeretnénk boldogabb karácsonyt varázsolni.

Emellett belsős programok vannak tervben, többek között karácsonyi csapatépítő, és egy vizsgafelejtő utazás Barcelonába.

Majd 2023-ban elindul a X. JÉG Középiskolás Versenyünk is, és számos izgalmas programmal készülünk még az érdeklődők számára.

Mekkora hangsúlyt fektettek a közösségi programokra, milyen gyakran szerveztek csapatépítőket?

Szervezetünk középpontjában az alapítás óta a szakmaiság áll, amelyet mindig is képviseltünk és képviselni fogunk. Elnökként úgy gondolom, hogy a csapat nem (csak) a vezetőtől lesz sikeres, hanem főleg a csapattagoktól, ezt a közösséget pedig építeni kell. Ezért fontosnak tartjuk, hogy ne csak munkakapcsolatban legyünk egymással, hanem barátok is legyünk. Minimum havonta egy nagy csapatépítőt tartunk, és szinte nincs olyan hét, amikor ne találkoznánk személyesen egymással. Továbbá szeretünk külföldre is utazni, ezért pár hét múlva megyünk például Spanyolországba.

Milyen csapatépítőket szoktatok szervezni?

Szeretjük a minőségi jellegű csapatépítőket, ezért szoktunk járni túrázni, színházba, vagy éppen konferenciákra is. Természetesen nem maradhatnak el a bulik sem, de ezt inkább szervezeten kívül szoktunk tartani. Az egyik legjobb csapatépítő eseményünk a Random Coffee, amely kereteiben havonta összesorsolunk 2 embert egymással, ahol egy kávé mellett jobban megismerhetjük egymást. Ilyenkor nem számít, hogy ki milyen pozíciót tölt be, a vezetőséget is jobban megismerheti a tagság.

Mit üzensz a hozzátok jelentkező új tagoknak?

Ha én újra gólya lehetnék, akkor sem döntenék máshogy, és biztosan csatlakoznék a JÉG-hez.

Azt üzenem a leendő JÉG tagoknak, hogy ha szeretnétek egy motiváló közösséghez tartozni, szakmailag fejleszteni magatokat, és emellett remek programokon részt venni, akkor csekkoljátok le a weboldalunkat, és jelentkezzetek a szervezetünkbe. Remélem, hogy hamarosan új JÉG tagként köszönhetlek Titeket!