Corvinus HÖK

Interjú Süle Ákos

Elnök, Heller Farkas Szakkollégium

 

Mesélj magadról, milyen szakra jársz? Mivel töltöd szívesen a szabadidődet?

Emberi erőforrások szakon vagyok jelenleg végzős hallgató (ez a szak jelenleg önállóan nem működik, csak a gazdálkodás és menedzsment egyik specializációjaként). Szabadidőmben szívesen olvasok, szórakozom barátaimmal személyesen bulik és online játékok keretein belül is, továbbá kórusban is éneklek.

 

Mi motivált abban, hogy egy Heller Farkas Szakkollégiumhoz csatlakozz?

Mivel nővérem is szakkollégista volt, ezért már akkor sem volt idegen számomra a szakkollégiumok koncepciója, amikor bekerültem a Corvinusra. A Hellerben leginkább a közösség győzött meg, amit a Bevonó táborban tapasztalhattam meg. Döntésemben az is segített, hogy nagyon szimpatikus volt a többi elsős, aki velem együtt érdeklődött a Heller iránt, könnyen el tudtam képzelni azt, hogy a jövőben akár egy szobában lakjak velük.

 

Hogyan épül fel a szervezetetek, illetve a vezetőségetek?

A szervezet élén áll a vezetőség, melynek tagjai az Elnök, Kommunikációs vezető, Szakmai vezető és a Pénzügyi vezető. Ők tűzik ki, hogy adott évben a kollégium milyen stratégiai irány felé haladjon, alakítják, reformálják annak működését és irányítják az egyes területek működését.

Alattuk helyezkednek el a középvezetők, akik saját teamjeiket vezetik. Ide tartozik a Rekrutációs team vezető, Marketing team vezető, BB (közösségi) team vezető és a Társadalmi Felelősségvállalás Team vezető. Ezenkívül még középvezetői pozíciónak számít a Szabó Kálmán Tehetségprogram koordinátor, aki a Rajk Szakkollégium által alapított hátrányos középiskolásokat segítő programnak segíti a munkáját.
Egyéb, a szervezeti munkát segítő bizottságok a Pénzügyi Bizottság, a Szakmai Stáb, ami a Szakmai Bizottságból és teamből áll és a Felügyelő Bizottság, akik a szabályos szervezeti működést biztosítják és a vezetőség munkáját ellenőrzik. Házmestereink felügyelik ingatlanunkkal kapcsolatos ügyeinket és az informatikai felelős kezeli számítógépes rendszereinket.

 

Milyen vezetői pozíciót töltesz be és mióta? Pár szóban mesélj a feladataidról!

Jelenleg a szakkollégium elnöke vagyok, ezt a pozíciót tavaly július eleje óta töltöm be. Fő feladatom a Heller képviselete mindenféle érintettekkel szemben legyen az a Hallgatói Önkormányzat, Interkoll, vállalati képviselők, egyéb külső személyek. Én felelek a kollégium társadalmi felelősségvállalás pillérének működéséért, összehangolom a kollégium különböző tevékenységeit, összehívom és levezetem a havonta megrendezésre kerülő kollégiumi gyűlésünket.

 

Melyik projektedre vagy eddig a legbüszkébb?

Ősz óta folyik egy projektem, amelynek az a célja, hogy minden pozícióhoz és projekthez készüljön egy részletes tudásátadó dokumentum, ami tartalmazza az adott tevékenységgel járó feladatokat, jótanácsokat, útmutatást. Szeretném, hogy ezeknek a dokumentumoknak a segítségével meg tudjuk őrizni az eddig felhalmozódott szervezeti tudást és sok fejfájást megspóroljunk a következő helleres generációk számára.

 

Milyen szakmai fejlődést biztosítotok a hozzátok jelentkezőknek?

Az egyéni fejlődés esszenciája a kurzusrendszerben rejlik. Minden félévben legalább két kurzust végez el egy helleres. Ezek kis létszámmal, 6-10 fővel folynak és az adott szakterületen jártas, képzett szakemberektől tanulunk. A kurzusok célja – ahogy azt korábban is említettem – hogy olyan tudást szerezzünk, amely a szakmai képzettséghez rendkívül fontos, de az egyetemen nem lehet megtanulni, vagy éppen, hogy új területeket ismerjünk meg.

Minden elsős az első év során egy speciális, alapvetően pénzügyi irányultságú képzésben vesz részt, ahol megtanul modellezni, adatot elemezni, és kritikusan gondolkodni. Vannak erős módszertani kurzusok, mint machine learning, idősorelemzés, vagy monetáris politika, és egyéb skill fejlesztők, mint retorika, különféle programnyelvek, vagy adatvizualizáció. Szemléletformáló kurzusok is előfordulnak, mint a közgazdasági elmélettörténet, viselkedési pénzügyek, vagy pszichológia.

A kurzusok mellett vannak rövidebb intenzív tréningek, ahol például egy vezérigazgató mutat meg vezetői skilleket, és ad tanácsokat, hogy ezen a területen is fejlődjünk. Emellett műhelybeszélgetéseink során hónapról hónapra hasonló, de talán még meghittebb légkörben beszélgetnek velünk életükről és meglátásaikról művészek, tudósok, sportolók, politikusok, közszereplők, vagy egyéb a területükön valami kiemelkedőt megvalósító emberek. Ezek is irányt mutatnak, inspirálnak is minket.

A tagok tájékozottságát növelik a konferenciák, amelyeket mi szervezünk évente kétszer. Ezek növelik tájékozottságunkat és serkentik a szakmai párbeszédet tagjaink között. Terveink között van egy helleres blog elindítása is, ami egy új platformként fog szolgálni a tagság szakmai kibontakozásához.

 

Mekkora hangsúlyt fektettek a közösségi programokra, milyen gyakran szerveztek csapatépítőket?

Mivel egy épületben lakunk, ezért a közösségi programok valamilyen szinten adottak, sokszor alakulnak ki spontán bulik, társasjátékozások közösségi helységeinkben. Ezenkívül van évente négy táborunk, aminek keretein belül egy hétvégét töltünk egymással. Itt a bulizás mellett workshopokat is szervezünk, amiken a Heller jövőjéről, aktuális fejlődési irányokról beszélgetünk egymással. A tábor és egyéb évközi, szervezettebb közösségi eseményeink megvalósulásáról a BB team gondoskodik.

 

Meséld el az egyik kedvenc Helleres emlékedet!

A Hellerben az egyik kedvenc projektem a Középiskolás Oktatás, aminek keretein belül középsulis diákoknak oktatunk alapvető pénzügyi, gazdasági ismereteket. Ezeknek az eseményeknek nagyon szeretem a hangulatát, egyrészt mert szeretek tanítani és vidéki városokat, községekbe lejárni. Ebben a félévben például Szentesen jártam, ami egy nagyon jó élményként maradt meg, a kisváros atmoszférája és az érdeklődői diákok miatt is.

 

Milyen előadásokat szoktatok szervezni? Melyiket tartottad eddig a leghasznosabbnak?

Konferenciák, műhelybeszélgetések és egyéni előadásaink is vannak széttartó, de főleg gazdasági témákban. Tavaly ősszel volt egy műhelybeszélgetésünk Pogátsa Zoltán közgazdásszal, ami során nagyon érdekes volt hallgatni, hogy szerinte egy szociáldemokrata megközelítés hogyan tudná fejleszteni a magyar gazdaságot, illetve, hogy a mai mainstream, egyetemen oktatott neoliberális közgazdaságtannak milyen hibái, pontatlanságai vannak.

 

Miért érdemes hozzátok jelentkezni?

Mert itt egy összetartó, egymást segítő és támogató közösségre lelhet az ember, szakmailag fejlődhet, és kiléphet a komfortzónájából, hogy új dolgokban fejlődjön. Megtapasztalhatja milyen 40 emberrel együtt lakni, egy csapatot irányítani, nagyobb felelősséget vállalni.

 

Kinek ajánlanád a jelentkezést, milyen hallgatókat vártok?

Várunk minden olyan elsőéves corvinusos hallgatót, aki érdeklődik a közgazdaságtudományok és a pénzügyek iránt. Továbbá él benne a tudásvágy, hogy többet hozzon ki az egyetemi éveiből, és szeretne egy összetartó közösség (egy család) részévé válni, ami meghatározza az egész későbbi életét.

 

Mit üzensz a hozzátok jelentkező új tagoknak?

Ha szeretnéd tartalmasabbá tenni az egyetemi éveid, és egy összetartó szűkebb közösség tagjaként fejlődni, mind szakmailag, mind emberileg akkor itt a helyed!

 

Hol találkozhatnak a hallgatók Veletek?

A hallgatók főleg elsőéveseknek szóló programokon találkozhatnak velünk, amiket ősszel és tavasz elején szervezünk kb. heti rendszerességgel. Ezek a programok általában előadások, tarkaréti kitelepülések, közösségi programok kolinkban (a Farkaslakban), valamint az év során többször a folyosói kitelepülésen is megtalálhatnak minket.