Corvinus HÖK

Interjú Angyal Mercédesz

Elnök, Health Economic Circle

 

Mesélj magadról, egyetemi éveidről, szabadidős elfoglaltságaidról!

Angyal Mercédesz vagyok, végzős vezetés és szervezés és CEMS mesterszakos hallgató. Mindig is kiemelten érdekelt az egészségügy, így ebben a témában készítettem és nyertem TDK-t 2021-ben. Jelenleg medical területen tanácsadóként dolgozok.

Mikor találkoztál először a HEC-el, és miért pont ehhez a szervezethez csatlakoztál?

A Health Economics Circle (HEC) diákszervezetet egy véletlenszerű weboldalkeresés során találtam meg 2020-ban. A HEC 2020 előtt passzív státuszban működött, így az elmúlt két évben az volt a célom, hogy az akkreditációt újból elindítsuk és a diákszervezetet fellendítsük, amelyet sikeresen értünk el hosszú idő inaktivitás után. Jelenleg magyar nyelvű titkárként támogatom a diákszervezetet.

Hogyan épül fel a vezetőségetek?

A vezetőség 3 tagot számlál, elnököt, alelnököt, valamint egy titkárt.

Milyen vezetői pozíciót töltesz be, milyen tevékenységeid vannak ebben a pozícióban?

Titkárként jelenleg az operatív koordinációjában támogatom a szervezetet, valamint a magyar nyelvű adminisztrációban segítem az angol vezetőséget.

Milyen projektekkel foglalkoznak Nálatok a tagok?

A gyakorlatban lehetőséget nyújtunk a különböző kutatásokba való bekapcsolódásra, közgazdasági elemzési munkákban való részvételre, szakmai konferenciák, előadások szervezésére és természetesen az ezekben való részvételre is. A kutatási területek széles körűek: betegségteher vizsgálatok, életminőség és költségek, költség-hatékonysági elemzések, modellezés, epidemiológia, szűrővizsgálatok, egészségügyi szolgáltatások igénybevétele, a gondozás megfelelősége, egészségügyi technológiaelemzés, preferenciavizsgálatok.

Milyen szakmai fejlődést biztosítotok a hozzátok jelentkezőknek?

Szakmai tanácsadás, TDK felkészítés, szakmai szervezetek megismertetése, karrierutak tervezése.

Mekkora hangsúlyt fektettek a közösségi programokra, milyen gyakran szerveztek csapatépítőket?

Minden hónapban nagyobb csapatépítő rendezvényeket szervezünk, a korlátozások enyhülése óta szívesen túrázunk és a szabadban töltünk időt.

Milyen előadásokat szoktatok szervezni?

Egészségügyi közgazdaságtan témában szervezünk előadásokat, gyakran a Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság (META) közreműködésével.

Miért és kiknek érdemes hozzátok jelentkezni?

A tagjaink többsége a Health Policy, Planning and Financing mesterszakon tanul, azonban az Egészség-gazdaságtani Diákkör azért alakult meg, hogy az egészségügyi közgazdaságtan iránt aktívan elköteleződő hallgatókat összefogja és bevonja a szakmai közéletbe és kutatásokba, ezért, ha érdekel Téged az egészségügy, itt a helyed nálunk!

Mit üzensz a hozzátok jelentkező új tagoknak?

Várunk minden olyan, szakmai tevékenységére igényes hallgatót, aki komolyan érdeklődik az egészség-gazdaságtan iránt, és elég elkötelezettséget, elhivatottságot érez magában, hogy csatlakozzon hozzánk és részt vegyen kutatásainkban, programjainkon.