Corvinus HÖK

Interjú Korompai Zsolt

Elnök, Gazdaságelemzők és -matematikusok Diákszervezete

Kérlek mesélj magadról, milyen szakra jársz, milyenek voltak az egyetemi éveid?

Korompai Zsolt vagyok, Gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés szakának hallgatója. Jelenleg ötödik évemet töltöm a Corvinuson, amiből volt szerencsém egy félévet Maastrichtban tanulni. A mi szakunk igen családias kis közeg, ezért az évek során elég szoros kapcsolatok tudtak kialakulni köztünk, ezért számomra az egyetem a tanulás mellett a közösségről is szól. Jelenleg is arra törekszem, hogy a szak közösségét tovább építsem és másoknak is legalább olyan jó barátai legyenek a szakról, mint nekem.

Mióta vagy a szervezet tagja, és miért pont a GEM-hez csatlakoztál?

Mivel a GEM a GPME szak hallgatóinak a diákszervezete, így amikor 2017-ben elkezdtem az egyetemet, már rögtön az első félévben tagja lettem a diákszervezetnek. Mivel mi vagyunk az első osztatlan évfolyam, így már az elejétől fogva eléggé zárt közösségnek éreztük magunkat ám a diákszervezet segített összehozni bennünket az akkor hasonlónak mondható gazdasági elemző osztott képzés hallgatóival, ami sokat segített az egyetemi integrációban. Azóta persze a meglehetősen átalakult és felpezsdült a diákszervezet élete, de minden évben mi is lelkesen fogadjuk és segítjük az új GPME hallgatókat.

Mit szeretsz a legjobban ebben a diákszervezetben?

A családias segítőkész légkört. Szerintem szuper, hogy ilyen kapcsolat tud kialakulni egy ötöd éves és egy első éves diák között.

Milyen tevékenységek tartoznak a fő projektjeitek közé?

Mint már említettem a GEM elsődlegesen a GPME-n tanuló diákokat segíti a szak elvégzésében. Ehhez igyekszünk olyan előadásokat és kurzusokat szervezni, amik egyrészt kiegészítik a szakon tanultakat, másrészt felkelti a hallgatók érdeklődését és ezzel segíti őket az elhelyezkedésben. Ilyen előadássorozat a „GEM Karrier klub” vagy a „Lehetőségek a Gazdelemző után”. Illetve nagy hangsúlyt fektetünk a szakon belüli közösségépítésre is, így a profilunkba tartozik a rendszeres csapatépítő programok szervezése vagy a metorprogramunk is.

Milyen szakmai programokat szerveztek a hozzátok jelentkező hallgatóknak?

Heti rendszerességgel tartunk előadásokat, ahova neves gazdasági, illetve pénzügyi szakembereket hívunk meg. Jártak nálunk többek között az IMF-től, ECB-től MNB-től és más rengeteg neves intézménytől volt vagy jelenlegi elnökök és vezetők. Előadott már nálunk Király Júlia volt jegybank alelnök, Takáts Előd rektor, Virág Barnabás jegybank alelnök, Farkas Ádám, az NYU alapítványának alapkezelője, és még sokan mások. Az évről évre egyre színvonalasabb előadásaink mellet különböző kurzusokat szervezünk a tagok számára. Minden félévben indulnak Morgan Stanley-vel közös programozós kurzusok, illetve gyakran tartanak a szak elődjén tanult hallgatók különböző gyakorlati órákat. Emellett büszkén jelenthetem, hogy idén elindul az első pénzügymatematika kurzusunk is, amit egy diáktársunk tart számunkra.

Szerveztek csapatépítő programokat is?

A tagság számára rendszeresen szervezünk közösségi eseményeket, ahol jobban megismerhetik egymást. A legnagyobb hagyományunk az elsős sörözés, ahol a friss GPME-s diákok először találkozhatnak felsőbb évesekkel.  Emellett voltunk bowlingozni, sörözni, túrázni, sőt még egy város felfedezős játékot is szerveztünk. Idén szervezzük az első GEM tábort, amiből remélem szintén hagyományt csinálhatunk majd.

Mikor jelentkeztél az elnöki pozícióra, milyen terveid vannak a szervezet számára ebben a pozícióban?

Az elnöki pozíciót most februártól tölthetem be, korábban alelnökként tevékenykedtem a diákszervezetben. Nem titkolt célunk ebben a félévben, hogy tovább fejlődjünk, bővítsük programjaink tárházát, és szintet lépve elérjük az A kategóriát, ezáltal meghatározó tényezővé váljunk az egyetem diákszervezeti életében.

Kiknek ajánlod a GEM-et? Szükség van előzetes tudásra a tagfelvételkor?

A GEM tagnak kizárólag a GPME-n tanuló hallgatók jelentkezhetnek. Számukra nincs külön felvételi eljárás, mindenkit szeretettel várunk.

Mit üzennél a jövőbeli jelentkezőknek?

GPME-n tanulóknak egyszerűen nélkülözhetetlen! Biztosítalak benneteket, hogy maximálisan megéri aktívan részt venni a programjainkon, mivel azok nagyban hozzájárulnak az egyetemi éveitekhez!

Hogyan ismerhetnek meg Titeket az egyetem hallgatói?

A félév során több alkalommal szervezünk nyílt előadásokat, illetve vizsgaidőszakban gyakran tartunk vizsgafelkészítő konzultációt, matek, statisztika, VPÜ és más tantárgyakból is. Emellett évről évre szervezzük meg a már-már hagyománynak számító matematika, illetve közgazdasági-pénzügyi versenyeinket értékes nyereményekkel, amely nyitva áll minden versenyezni vágyó hallgató számára.

Köszönjük szépen az interjút!