Corvinus HÖK

Interjú Németh Gréti

Elnök, Fiatalok az Élet Küszöbén

Kérlek mesélj magadról és az egyetemi éveidről.

Sziasztok! Gréti vagyok, és 2017-ben kezdtem az egyetemet pénzügy-számvitel alapszakon, jelenleg pedig a pénzügy mesterképzést végzem. Már az egyetem elején csatlakoztam egy szakmai diákszervezethez, emellett azonban még hiányoltam egy közösséget, ahol mélyebb dolgokról is tudtunk volna beszélni, és más képességekre is szert tudtam volna tenni a szakmai tudáson kívül.

Mikor csatlakoztál a Fiatalok az Élet Küszöbén diákszervezethez, és mi fogott meg a legjobban ebben a szervezetben?

A második félévben keresett meg a diákszervezet kapcsolattartója, hogy lenne-e kedvem elbeszélgetni vele. A covid előtti időszakban a FÉK munkatársai kérdőíveket töltettek ki a gólyákkal a 0. héten, így zajlott a toborzás tulajdonképpen, és ez alapján kerestek fel engem is. Ami szimpatikus, hogy az egyetemen egy kis közösség vagyunk, ahol a tagokkal együttműködve tudjuk alakítani a diákszervezetet és a programokat, kiscsoportos Bibliatanulmányozásokat tartunk. Az anyaszervezetünk hetente tartott előadásokat az AfriCaféban FÉKszerda néven, jelenleg pedig több programot és workshopot is szervez rendszeresen, ahol különféle skilleket lehet elsajátítani, és életközeli témákról beszélgetni.

 Mit adott neked a FÉK?

Ismerősöket, társaságot, élményeket, lehetőséget, hogy közösen tanulmányozzuk a Bibliát, és hogy kipróbáljam magamat felsővezetőként az egyetemi diákszervezeti közegben.

 Mikor kerültél elnöki pozícióba, és milyen terveid vannak a szervezet számára?

3 éve kerültem elnöki pozícióba, de közösen alakítjuk a diákszervezetet a tagokkal és az anyaszervezet munkatársaival. Szeretnénk minden félévben pár előadást tartani kiemelt témákról (mint a párkapcsolat, időmenedzsment, stb.) és a rendszeres Bibliatanulmányozós alkalmakat is folytatni.

 Mi a legfontosabb számodra a szervezeten belül?

A személyes kapcsolatok, és a fejlődés nem csak szakmai, de egyéb területeken, mint az érzelmi intelligencia, vagy a lelki, hitbeli fejlődés.

 Milyen lehetőségeket biztosítottok a hozzátok jelentkezőknek? Mekkora hangsúly fektettek a közösségi és a szakmai életre?

Fontos számunkra, hogy a hozzánk tartozó hallgatók felfedezzék az emberi kapcsolatok mélységét és a világban megtalálható összefüggések nagyszerűségét. Ennek a helyszínéül szolgálnak a workshopjaink, ahol a főzés, a videózás és a társasájátékok tereibe nyerhetnek belátást a résztvevők. Minden félévben több csoportot is elindítunk, ahol lehetőség van különböző könyvek tanulmányozása mentén megismerni és elsajátítani a keresztény értékrendet. Ezek mentén pedig személyes mentorálás tud kialakulni, ahol az érzelmi intellgienciára és a vezetői készségek fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt.

Hogy zajlik nálatok a toborzást?

Megtalálhattok minket a félévek elején szervezett szakkollégiumi/diákszervezeti expokon, illetve bármikor felkereshetitek a szervezetet vagy a képviselőket a közösségi felületeken. Szívesen elbeszélgetünk az érdeklődőkkel, és várunk mindenkit, aki kíváncsi. Diákszervezetünk e-mail címe: fekcorvinus@gmail.com

Milyen programokon vehetnek részt az újonnan csatlakozott tagok? Van esetleg mentorprogramotok, amely elősegíti az új tagok gyorsabb integrációját?

Úgy gondoljuk, az egész diákszervezet egy mentorprogramként működik, hiszen kiemelten fontosnak tartjuk a személyes kapcsolódást és fejlődést. Minden közösségi eseményünk és tanulmányozói csoportunk is ezt támogatja.

Vannak olyan eseményeitek, amelyre a szervezeten kívüli hallgatók is ellátogathatnak?

Igen, minden eseményünk nyitott az egyetemi hallgatók számára!

Mit üzennél a hozzátok jelentkező hallgatóknak?

A legjobb helyen jársz nálunk, ha szeretnél közösen gondolkodni a világról és lelki témákról, szeretnél a vezetői készségeidben fejlődni, de nem bánod, ha becsúszik egy fun esemény, ahol csak lazulsz a FÉK-es barátaiddal!