Corvinus HÖK

Interjú Tóth Andor

Elnök, Corvinus Fúzió Közösség

Kérlek mesélj magadról, mi az, amit fontos rólad tudni?

Egy ambíciózus fiatal vagyok. Mindig magasra teszem magam előtt a lécet, és szeretek mindenről mindent tudni, és mindenben ott lenni. Ebből fakad, hogy a Corvinuson nemzetközi tanulmányokat hallgatok angol nyelven, emellett a Mathias Corvinus Collegium hallgatója vagyok, illetve a Corvinus HÖK tagja. Egy keresztény-konzervatív gondolkodású, szilárd értékrendű ember vagyok, aki igyekszik időt szánni egyaránt a tanulmányokra és a szociális életre is.

Mikor találkoztál először a Fúzióval, és miért pont ebbe a diákszervezetbe csatlakoztál?

A Fúzióval én baráti kapcsolaton keresztül kezdtem el foglalkozni. Már korábban is hallottam róla, most pedig azt a feladatot kaptam, hogy a koronavírus által megtépázott diákszervezetbe egy új generációként új lendületet vigyünk. Ennek a megújulásnak lettem én a vezetője. Számomra valami újat építeni, vagy csak újjágondolni mindig hatalmas motiváció a kihívás mellett. Mindig látom magam előtt, hogy hová kell és hová szeretnék eljutni és a szervezetet eljuttatni.

Hogyan zajlik nálatok a tagfelvétel?

Egyelőre még nincs konkrét tagfelvételi időszakunk, vagy mondhatni mindig az van, hiszen a Facebook-oldalunkon keresztül bármikor elérhetőek vagyunk, és egy beszélgetés után az esetleges jelentkezővel tisztán látjuk, hogy mi a szervezet és a jelentkező elgondolása, és úgy gondolom, hogy ez nem tér el egymástól jelentősen.

Mivel foglalkozik főként a diákszervezetetek?

A Corvinus Fúzió Közösség főként közéleti témákkal foglalkozik. Ezen belül pedig minden elképzelhető és megvalósítható! Politikai nyilvános viták szervezésétől a belsős elbeszélgetésekig sok ilyen programot valósítottunk már meg régebben, és legalább annyi van tervben erre a félévre is.

Milyen lehetőségeket nyújtotok a hozzátok jelentkező hallgatóknak?

Nálunk az egyik legjelentősebb lehetőség, hogy olyan közösség vagyunk, akik egy értékrendet vallanak, de ez nem azt jelenti, hogy ugyanazt gondoljuk a világról, vagy hogy politikai alapon lenne meghatározva akár a tagság, akár a működésünk. A közös nevező tehát adott a tagságban, és az eltérések pedig fejlesztik a kritikai gondolkodást, emellett az emberek tudásanyaga én úgy vélem rendkívül jelentősen bővülhet.

Szerveztek közösségi programokat is?

Természetesen, nálunk el lehet különíteni két kategóriát a belsős közösségi programok terén. Vannak szakmaiak, amik azt jelentik, hogy például elmegyünk egy vidéki városba, és az ott dolgozó országgyűlési képviselővel vagy polgármesterrel kötetlen beszélgetést szervezünk, és persze élvezzük egymás társaságát. A másik kategória amikor elmegyünk akár enni egy jót közösen, vagy játszani. Mindkettővel gyakran találkozhatnak a tagjaink.

Mikor kerültél elnöki pozícióba, és meddig fogod betölteni az elnöki szerepet?

Pénteken, 2022. március 4-én, ami nem volt túl régen. Terveim szerint a nyár végéig maradok, ugyanis, ha minden jól alakul, akkor szeptemberben az új tanévet Szöulban kezdem.

Milyen terveid vannak a szervezet számára az elnöki pozíció betöltése alatt?

A fő célunk „A” kategóriás szervezetté fejlődni a Corvinuson, és az országos Fúziós csapatok között is kiemelkedni mind szakmailag, mind közösségileg. Itt nem csak a számokról van szó, hanem sokkal inkább a minőségbeli repülőrajtról, amin dolgozom.

A szervezeten kívüli hallgatók is ellátogathatnak az általatok szervezett programokra? Mikor lesz a következő ilyen alkalom?

Természetesen! Szívesen látunk mindenkit a nyílt eseményeinken. A következő ilyen eseményünk a Hallgatói Önkormányzattal közösen valósul meg március végén. Egy angol nyelvű politikai vita, aminek a legmagasabb szintekről hívunk meg résztvevőket. A téma pedig Magyarország a nemzetközi szítéren. Ezen is szeretettel várunk mindenkit, és amint minden fix, több felületen is találkozhattok az eseménnyel.

Mit szeretsz a legjobban a Fúzióban és az itteni társaságban?

Azt, hogy egy nyitott lehetőség, ahol az országos szervezettől minden segítséget megkapunk, hogy sikeresek legyünk. Emellett egy nagyon jó társaság alakult ki erre a félévre, amibe szívesen fogadunk minden jelentkezőt.