Corvinus HÖK

Interjú Léber Lilien

Elnök, Female Management Network

Mit érdemes tudni rólad? Hogyan írnád le, jellemeznéd magadat?

Harmadéves vagyok a Corvinuson kereskedelem és marketing szakon, 2019-ben kezdtem az itteni tanulmányaimat, és már az első félévemben csatlakoztam az FMN-hez, amit azóta is nagyon jó döntésnek gondolok.

Miért pont a Female Management Network-be csatlakoztál? Hogyan épült fel az itteni életutad?

Amikor én csatlakoztam akkor még Effemine volt a szervezet neve, de 2019-ben volt egy arculatváltásunk. Szóval az Effemine-ről én már hallottam korábban is, tanulmányaim megkezdése előtt, és nagyon szimpatikus volt, hogy a szervezetben egy nagyon összetartó közösség alakult ki, ahol releváns szakmai tapasztalatot is tudnak szerezni a tagok. Én igazából azért csatlakoztam elsősorban a szervezethez, mert szerettem volna egy ilyen közösséghez tartozni, másrészt pedig úgy gondoltam, hogy mindenféleképpen kell valamilyen extra, aminek segítségével ki tudok tűnni a többi hallgató közül. Ezért döntöttem az FMN mellett.

Hogyan épült fel az itteni életutad?

Az első évemben a marketing divízió tagjaként dolgoztam, ez főleg online és offline marketing anyagok készítését jelentette. Ezután, ugyanebben az évben májusban jelentkeztem marketing alelnöknek, így a tavalyi tanévben én voltam az egyesület marketing alelnöke. Ez azzal járt, hogy volt egy kis saját csapatom, akiket én irányítottam, és velük együtt közösen készítettük a különböző online és offline marketing anyagokat, amelyekkel találkozhattatok is, tavaly főleg online formában, hiszen sajnos az egyetemre nem tudtunk bejönni, de online elég sok mindent csináltunk. Idén májusban jelentkeztem elnöknek, ez egy elég hirtelen döntés volt, de egyáltalán nem bántam meg, hogy végül jelentkeztem. Nagyon örülök, hogy ebben is támogattak a lányok. Azóta én vagyok az elnök egészen májusig.

Mik a fő tevékenységei, projektjei a szervezetnek? Mi az úgymond missziója?

Főleg belső fókuszú szervezet vagyunk, ezáltal elég sok belsős tréningünk van, egy félévben átlagosan 6-8 tréninget szervezünk a tagoknak, ezenfelül vannak gyűlések és csapatépítők, amelyek szintén a belsős programokhoz tartoznak. A külsős programjainkra hozhatnak külsősöket is a tagok, tehát ezek nyitottak bárki számára. Ezek főként az előadásaink és a külsős, nyitott tréningjeink. A missziónk pedig főként arra terjed ki, hogy mi alapvetően azt szeretnénk elérni, hogy a tagjaink az egyetemi tanulmányaik végére olyan hasznos skillekkel és tapasztalattal rendelkezzenek, ami a munkaerőpiacon segíti őket a jövőben.

Kiknek érdemes csatlakozni hozzátok?

Elsősorban azt várjuk a hozzánk jelentkezőktől, hogy legyenek motiváltak, ambiciózusak és az egyéni fejlődés mellett az legyen a céljuk, hogy ehhez a közösséghez tartozzanak. Szóval összességében lelkes tagokat várunk. Az, hogy az illető alapszakon elsőéves vagy mesteren másodéves, nálunk igazából nem számít, mindenkit szeretettel várunk!

Hogyan épül fel a vezetőség? Nekik mik a főbb feladataik?

A vezetőség úgy épül fel, hogy van négy alelnökük, akik a különböző teameket vezetik. Ugye mondtam, hogy én a marketingben voltam, ezenkívűl még van a HR, a PR és a vállalati kapcsolatok. Ezeket a teameket az egyes alelnökök irányítják, ők felelnek az adott teamek feladatainak az ellátásáért. Az alelnökökön kívül van még az elnökhelyettes és az elnök, akik összefogják az elnökségi csapatot és az egész szervezetet összességében. Ezenfelül, nekünk vannak még egyéb feladataink, mint például a pénzügyek, jogi ügyek intézése és az ilyen interjúk vállalása, amely például most is zajlik.

Téged mi az, ami motivál elnökként? Mit szeretnél véghezvinni ebben a pozícióban?

Ami engem főként motivál elnökként, az elsősorban a tagoknak a lelkesedése, mert most például azt látom rajtuk, hogy nagyon-nagyon örülnek, hogy jelenléti működéssel vissza tudtunk térni, és hogy nem csak online, zoom-on keresztül nézzük egymást. Ez nekem nagyon sok energiát ad, és az is, hogy tényleg látom, hogy van eredménye annak, amit csinálunk, mert egyénileg is látom a tagokon, hogy nagyon sokat fejlődtek, azok is, akik most októberben csatlakoztak hozzánk. Pont most, egy hete volt a zárógyűlésünk, ott is látszott az új tagokon, hogy mennyit jelent nekik már most a szervezet, és hogy mennyit fejlődtek.

Mit szeretnél véghez vinni ebben a pozícióban?

Amit ebben a pozícióban véghez szeretnék vinni, az főként a közösségünk megerősítése. Ez volt az elsődleges feladatunk az elmúlt félévben, hiszen ez a másfél-két év online időszak nem tett jót szerintem semelyik szervezetnek. Nehéz volt megtartani a tagokat is, és azt is, hogy motivált tagjaink legyenek. Nem volt egyszerű fenntartani az ő motiváltságukat és figyelmüket. Ezt szerettük volna megerősíteni, és úgy gondolom, hogy ez eddig tök jól sikerült, szóval reméljük, hogy a következő félévben is hasonló eredményekre jutunk.

Mit adott neked az FMN, amit örökre magaddal viszel?

Elsősorban egy nagyon összetartó közösséget adott nekem az FMN, ezt nem is győzöm hangsúlyozni, de ez tényleg így van. Másrészt pedig rengeteg hasznos tréningen is részt tudtam venni a szervezet keretein belül, ezáltal szakmailag is sokat fejlődtem, és vezetői tapasztalatot is szereztem itt, és tényleg nagyon jó, hogy egy ilyen biztonságos közegben kipróbálhattam magam. Szóval mindenkinek ajánlom, hogyha teheti, akkor próbálja ki magát vezetőszerepben egy biztonságosabb közegben, mert sokat lehet belőle tanulni.

Lesz mostanában valamilyen nyitott tréningetek vagy előadásotok?

Vizsgaidőszak alatt nem lesz, de a tavaszi félév elején lesz mindkettő, amelyről majd közösségi platformjainkon fogjuk informálni az érdeklődőket. Emellett tagfelvételünk is lesz tavasszal.

Köszönöm szépen az interjút, örülök, hogy ennyi új dolgot megtudtam a szervezetről!